• ZŠ, 6.A a 6.B: 'Karteziánsky potápač - súťaž'

            9. 5. 2024

                   Triedy 6.A a 6.B  súťažili v rámci predmetu fyzika s projektom “karteziánsky potápač”. 

                  Z projektu  sa naučili, že   keď stlačia uzavretú nádobu,  tlak sa podľa Pascalovho zákona bude roznášať do všetkých smerov rovnako, vzduchová bublina v potápačovi sa zmenší a potápač klesne nadol. Keď zovretie nádoby uvoľnia, tlak v nádobe klesne a  rozpínavosť plynov spôsobí, že sa  vzduchová bublina v potápačovi zväčší a vynesie potápača nahor. 

            Deti nadchol najmä fakt,  že na tomto princípe fungujú ponorky, a niektorých zaujal aj  exotický názov “karteziánsky” - podľa  latinského názvu francúzskeho mesta La Haye en Touraine - Cartesius, kde sa narodil René Descartes - filozof a fyzik zaoberajúci sa fyzikálnymi javmi v kvapalinách. 

                Na prvých troch miestach sa v tejto súťaži umiestnili žiaci zo 6.B triedy. Martin V. získal 1.miesto za realizáciu, Michal B.  2.miesto za nápaditosť, avšak odvaha svoje dielo verejne prezentovať ho bodovo posunula na celkové prvé miesto, Richard J. získal  3.miesto a prvýkrát v histórii našich fyzikálnych súťaží medzi triedami 6.A a 6.B zabodoval aj žiak zo 6.A - Simon R., ktorého video karteziánskeho potápača sa umiestnilo na peknom  štvrtom mieste. 

                  Víťazom  gratulujeme, tešíme sa z ich úspechov a prajeme veľa šťastia v ďalšej súťaži.

          • ZŠ: 'Čokoládová tretra'

            6. 5. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZŠ: 'Čokoládová tretra'.

            Dňa 30.4 .2024 sa vybraní žiaci prvého stupňa zúčastnili atletickej súťaže Čokoládová tretra. 

            Tento ročník podujatia bol  čo sa počtu pretekárov najúspešnejší a zúčastnilo sa ho až cez 900 pretekárov. Celým dňom sprevádzal deti  náš vynikajúci atlét Ján Volko, čo len umocnilo už tak výbornú atmosféru pretekov.  Súťažilo sa v behoch na 100, 200 a 300 metrov. 

            Naši žiaci ani tentokrát nesklamali a vybojovali si výborné umiestenia vo svojich kategóriách. 

            Najviac sa však darilo nášmu prváčikovi Amirovi Khaledovi Blmovi , ktorý odrovnal súperov a skončil na fantastickom druhom mieste. Vybojoval si tak postup na celoslovenské finále  pod názvom Zlatá tretra. 🙂 

            Všetci zúčastnení nabrali nové skúsenosti a užili si deň plný športu a dobrej nálady. 

            Športovcom gratulujeme k výkonom a prajeme veľa chuti do ďalších súťaží. 🙂

            Naši úspešní reprezentanti : Amir Khaled Blmo, Leitner Markus, Alenka Ščibranyová , Noel Balko, Do Van Thyen Long, Patrik Bagin,  Marek Maurícius Fungáč, Anastasia Horelova, Klára Liptáková, Petržilka Jakub,  Martin Janík, Nguyen Vu Thanh Dat, Mamedgulyylev Azim  

            Športu zdar!

          • ZŠ: 'Basketbal - Šinterliga'

            6. 5. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZŠ: 'Basketbal - Šinterliga'.

            Šinterliga žiakov v basketbale pokračovala ďalším kolom. Hostiteľom bola tentoraz ŠpMND na Teplickej ulici. Naši žiaci

            opäť úspešne reprezentovali svoju školu. Po víťazstvách v štafetových disciplínach i zápasoch trojíc si zaslúžene odniesli palmu víťazstva. Ostáva len dúfať, že dobrá športová forma im vydrží až do záverečného turnaja, ktorý sa uskutoční na konci júna.

                  O úspech sa zaslúžili títo žiaci: M. Turza, M. Majerik, R. Jadroň, S. Lipták, M. Baláž, V. Hlavati, B. Babič, N. Beleš, B. Kamenev.

          • ČERSTVÉ HLAVIČKY

            27. 4. 2024

            Vážení zákonní zástupcovia, priatelia školy, milí žiaci,

             

            zapojili sme sa do 6. ročníka projektu Čerstvé hlavičky, vďaka čomu súťažíme o možnosť získať kvalitné a čerstvé ovocie alebo zeleninu na celý školský rok 2024/2025.

            K tomu, aby sme boli úspešní potrebujeme čo najviac hlasov, ktoré môžeme získať aj vďaka vám.

            Podporte nás na www.cerstvehlavicky.sk.

            Hlasovanie prebieha od 25.4.2024 – do 29.5.2024

            • Hlasovať môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke.
            • Hlasovať je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz za školu a raz za škôlku. Teda každý môže v jeden deň odovzdať max. 2 hlasy (z toho 1 škole a 1 škôlke).
            • Hlasovať môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny.

            Ďakujeme za každý hlas.

          • ZŠ, 7.A,B: ' Ako sa Bratislava stala mestom?'

            3. 5. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZŠ, 7.A,B: ' Ako sa Bratislava stala mestom?'.

                  Aby mesto fungovalo, musí ho niekto riadiť. Tak to bolo aj v prípade mesta Bratislavy. Dňa 16.4.2024 sa naši žiaci 7. ročníka zúčastnili vzdelávacieho programu Múzea mesta Bratislavy "Ako sa Bratislava stala mestom?"         Naši žiaci preskúmali autentické priestory Starej radnice, ktoré kedysi používala mestská rada. Dozvedeli sa viac o richtároch, o tom, ako sa riešili spory medzi obyvateľstvom, o práci mestských radných a iných zamestnancov, ale aj o voľbách. A bonusom celého programu bola možnosť pozrieť sa na mesto z veže Starej radnice.

          • ZŠ, 5.A: 'Bránime mesto'

            3. 5. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZŠ, 5.A: 'Bránime mesto'.

                    Ako asi vyzeralo mesto s hradbami? A čo všetko stredoveká Bratislava mala a poznala? Dňa 24.4.2024 sa žiaci 5.A triedy zúčastnili vzdelávacieho programu Múzea mesta Bratislavy "Bránime mesto", v rámci ktorého sa pokúsili zodpovedať si tieto aj ďalšie otázky. Expozícia sa nachádza priamo v Michalskej veži, ktorá bola v minulosti jednou zo vstupných brán do mesta. Žiaci zistili, na čo mestá potrebovali hradby, ako sa stavali a ako fungovali. Taktiež zistili, čo bolo úlohou Michalskej veže a následne si mohli vlastné mesto v hradbách aj postaviť. Rovnako boli nadšení, keď sa mohli pozrieť na mesto z Michalskej veže.

          • ZŠ: 'Olympijský odznak všestrannosti'

            23. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZŠ: 'Olympijský odznak všestrannosti'.

            Našu školu v marci reprezentovali vybraní žiaci  6 -9. ročníkov na krajskom kole športového projektu Olympijský odznak všestrannosti.  V Pezinku v športovej hale sa za skvelej atmosféry uskutočnila súťaž, ktorá pozostávala z piatich disciplín - prekážková dráha, člnkový beh 5x10m , skok do diaľky z miesta , sed ľah za 30s a preskok cez švihadlo za 1 min.  V každej z disciplín sa zrátaval čas prípadne počet opakovaní všetkých členov tímu.  Našich žiakov najviac potrápil skok do diaľky z miesta , no v  preskokoch cez švihadlo sa im naopak darilo výborne .   Po súčte všetkých disciplín vybojovali konečné 22 . miesto.  Všetci si užili pravú športovú atmosféru naplno a vydali zo seba maximum 🙂  Poďakovanie preto patrí Lucke Major, Martinovi Turzovi ( 6.A) , Laure Grančičovej , Daliborovi Hoflackovi (7.A),  Adele Janoškovej, Patrikovi Minárikovi (8.A) a Simone Kontrovej, Michalovi Rácovi ( 9.A) .
            Športu zdar! 🙂
             

          • ZŠ: 'Basketbal: Šinterliga'

            22. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZŠ: 'Basketbal: Šinterliga'.

             

                                             
                   Šinterliga žiakov v basketbale pokračovala ďalším kolom. Hostiteľom bola tentoraz ŠpMND na Teplickej ulici. Naši žiaci opäť úspešne reprezentovali svoju školu. Po víťazstvách v štafetových disciplínach i zápasoch trojíc si zaslúžene odniesli palmu víťazstva. Ostáva len dúfať, že dobrá športová forma im vydrží až do záverečného turnaja, ktorý sa uskutoční na konci júna.
                  O úspech sa zaslúžili títo žiaci: M. Turza, M. Majerik, R. Jadroň, S. Lipták, M. Baláž, V. Hlavati, B. Babič, N. Beleš, B. Kamenev.

          • MSR detí a mládeže v šachu

            14. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MSR detí a mládeže v šachu.

             

                    Majstrovstvá Slovenska detí a mládeže v šachu napísali svoju záverečnú kapitolu. Reprezentanti našej školy si zaslúžia obdiv a uznanie aj napriek tomu, že sa do najlepšej desiatky nedostali. Linda Podolinská bola k tomu veľmi blízko, iba pol boda ju delilo od celkového šiesteho miesta. Po skvelom úvode však prišlo niekoľko drobných zaváhaní, ktoré sa jej napokon kruto vypomstili. Juraj Dudrik sa po troch prehrách na začiatku pozviechal a potom až do konca turnaja nenašiel premožiteľa, ťahal úžasnú šnúru šiestich zápasov bez prehry. Žiaľ, na prvú desiatku to nestačilo. Celkovo však musíme toto prestížne veľkolepé podujatie hodnotiť pozitívne. Žiaci zažili neopísateľnú atmosféru a načerpali množstvo nových hráčskych skúseností, ktoré čoskoro určite zúročia v rozvoji svojho šachového umenia. 

          • Konzultačné hodiny

            8. 4. 2024

            Milí rodičia a zákonní zástupcovia,

            chceme vás informovať, že sa dňa 15.4.2024 (pondelok) sa na našej škole uskutočnia konzultačné hodiny k hodnoteniu práce vašich ratolestí v 3. štvrťroku šk.r.2023/2024.

             

            1.stupeň: od 15.30h do 17.30h 

            2.stupeň: od 16.00h do 18.00h 

            Školský podporný tím: od 15.30h do 17.30h (po dohode) 

            Školský klub detí: od 16.00h do 18.00h (po dohode) 

             

            Srdečne Vás pozývame a tešíme sa na stretnutie.

            Pedagogický a podporný tím základnej školy